Persatuan Kebajikan Projek Iqra’ SeMalaysia

Children, Education

Email addressinfo@projekiqra.com
Websiteprojekiqra.com/
Phone number016-2065597 (Suhaimi)
Phone number017-2748904 (Sharifah)
Address11-1 Jalan Pandan Cahaya 1/1 Taman Pandan Cahaya 68000 Ampang Selangor
Registration numberPPM-006-14-25012013
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Projek Iqra’ ini diasaskan oleh 3 orang sahabat yang sama-sama menuntut di Universiti Teknologi Malaysia pada tahun 1998 hingga 2001 iaitu Maman Solleh, Suhaimi Abdul Manan dan Sharifah Sharina Syed Aswad yang telah bergiat aktif di dalam pelbagai projek amal dan kesukarelawan semenjak tahun 2010. Kini kami disertai oleh 4 orang sahabat lain menjadikan 7 orang kini di dalam pasukan Projek Iqra’.
Idea Projek Iqra’ ini tercetus setelah mendengar dan melihat sendiri kesukaran anak-anak yatim lepasan SPM menyambung semula pelajaran walaupun berminat dan mempunyai kelayakan kerana tidak mempunyai wang untuk membayar yuran pendahuluan di pusat pengajian tinggi, membeli perkakasan seperti buku dan peralatan untuk memulakan pengajian dan pelbagai kekangan lain yang menjadi tembok penghalang bagi mereka meneruskan cita-cita.
Selain itu Projek Iqra’ juga bekerjasama dengan rumah-rumah anak yatim dalam menjalankan program berbentuk pendidikan, kesihatan dan lain-lain lagi yang boleh memberikan manfaat.

 
Do you know of an update to this profile? Let us know by clicking here!