Apa Itu Hati?

Hati.my adalah direktori dwibahasa percuma yang menyediakan penyenaraian mengenai badan amal, non-profit dan gerakan Malaysia yang menyokong masyarakat kurang bernasib baik.

  • Menyediakan senarai organisasi percuma di Malaysia
  • Senarai dan kemas kini maklumat amal
  • Mengumumkan rayuan pengumpulan dana untuk badan amal
  • Menggalakkan pemacu sukarela
  • Mengesyorkan para penerima manfaat untuk syarikat yang menjalankan program CSR atau projek amal

Siapa di belakang Hati.my?

Hati.my dikendalikan oleh sukarelawan di bawah Persatuan Kebajikan Menyentuh Hati, Kuala Lumpur dan Selangor. Pasukan teras terdiri daripada wartawan, usahawan dan pengaturcara.

Kenapa anda perlukan Hati.my?

Hati.my menawarkan penyelesaian kepada kekurangan maklumat berpusat mengenai organisasi amal dan bukan keuntungan di Malaysia. Apabila sukarelawan atau penderma ingin membantu masyarakat yang kurang mendapat perhatian, sering sukar untuk mencari maklumat kerana data itu tidak berada di satu tempat. Menggunakan Hati.my menawarkan sukarelawan, penderma dan badan amal untuk mencari maklumat atau mengemas kini keperluan mereka dengan mudah. Kami membolehkan badan amal yang lebih kecil ditonjolkan, terutama mereka yang terlalu sibuk untuk menjaga tanggungan mereka dan mempunyai sedikit masa mengumumkan keperluan mereka.

Bagaimanakah anda menggunakan Hati.my?

Sekiranya anda ingin berhubung dengan rumah atau pertubuhan bukan keuntungan yang anda pilih, sila e-mel atau hubungi mereka secara langsung untuk maklum balas yang cepat, butir-butir hubungan mereka berada dalam lembaran fakta di bawah setiap catatan. Menulis kepada kami di [email protected] mencapai pasukan inti Hati.my.

Apakah aspirasi kami?

Hati.my ingin memberi inspirasi kepada sukarelawan dan menanamkan semangat amal-amal orang di dalam dan di luar Malaysia. Kami berharap bahawa Hati.my akan menjadi ruang di mana NGO, badan amal, kumpulan sokongan, penderma, penaja dan sukarelawan bekerja ke arah penyebab yang sama membantu orang kurang bernasib baik. Kami bercita-cita untuk menjadikan Hati.my sebagai jambatan bagi mereka yang “mempunyai” dan mereka yang “tidak mempunyai”.

Bagaiamana anda boleh bantu Hati.my?

Kami bergantung kepada derma untuk menjalankan operasi kami. Jika anda ingin menyokong tujuan kami, dermakan ke akaun kami.

Touching Hearts Welfare Society Kuala Lumpur and Selangor´╗┐

NO AKAUN MAYBANK:

5142 7161 1519

NO AKAUN CIMB:

801 004 8742

Tolong beritahu kami di [email protected]  jika anda ingin resit untuk sumbangan anda atau jika anda ada sebarang maklum balas mengenai sektor sosial. Terima kasih!

Every donation goes to Touching Hearts Welfare Society, Kuala Lumpur and Selangor and is exempted from tax under sub-section 44(6) of Income Tax Act 1967. Hati.my does NOT collect donations on behalf of other NGOs. Kindly email [email protected] after your transaction is successfully completed to receive a receipt. The receipt will feature the following fields:
?
?
?
I have read the privacy policy and refund policy statements.
hati