Bengkel Jayadiri dimulakan 1 April 2000. Bengkel Jayadiri dibawah kelolaan Persatuan Bagi Orang-Orang Kurang Upaya Kinta Selatan, Kampar. Obektif: Menolong OKU wanita berumur 18 tahun keatas untuk berdikari dan menjadi warga malaysia yang jatidiri. Kosep: menjana masa tua untuk menabung supaya boleh hidup dalam masyarakat normal. Bengkel Jayadiri juga melatih OKU yang boleh menjaga diri sendiri dan tidak memerlukan pengasuh. Sasaran Bengkel Jayadiri ialah OKU remaja dan dewasa yang boleh menggunakan tangan untuk bekerja.

Program Bengkel Jayadiri ialah membuat beg seperti beg sekolah, beg sejadah, beg kain, beg serbaguna. Kami juga mengambil tempahan alat bayi seperti set tidur, batal, dan tilam. Bengkel Jayadiri juga mengajar dari segi Sahsiah, Socioemosi dan Kerohanian. Pelatih Bengkel jayadiri diajar dari segi kehidupan orang normal, contoh memasak dan gromming. Pelatih diberi tempat tinggal dan beri alaun wang jualan dari projek yang buat mereka, selain dari mendapt EPC dari Kerajaan. Pihak sasaran terdiri daripada anak orang islam sahaja, kerana belum mampu mengambil pihak sasaran bukan islam lagi. Persatuan didaftarkan dibawah ROS.

Persatuan Bagi Orang-Orang Kurang Upaya Kinta Selatan

Datin Norbashriah binti Basir Contact Person
[email protected]Email
+605 4658 687 Phone Number
+6012-2891622Phone Number
Established since 2000Year of Establishment
PPM-018-08-30102002Registration Number
LOT 312700 Bengkel Jaya Diri Kampar, No. 16, Medan Jayadiri, Batu Karang, Jalan Ipoh/Kampar, 31900 Kampar, Perak Address
Visit Us

 
Every donation goes to Touching Hearts Welfare Society, Kuala Lumpur and Selangor and is exempted from tax under sub-section 44(6) of Income Tax Act 1967. Hati.my does NOT collect donations on behalf of other NGOs. Kindly email [email protected] after your transaction is successfully completed to receive a receipt. The receipt will feature the following fields:
?
?
?
I have read the privacy policy and refund policy statements.
hati