Tentang Kami

PERSATUAN KESEJAHTERAAN RAKYAT MALAYSIA (PKRM) adalah sebuah pertubuhan kebangsaan yang menjalankan sebahagian tugasan Kerajaan dalam menjaga kebajikan masyarakat Malaysia yang berbilang kaum.

PKRM bertanggungjawab untuk membina Negara berteraskan prinsip-prinsip yang berteraskan kepada perjanjian Kerajaan demi meringankan beban rakyat dan memberikan pelbagai kelebihan serta bantuan tanpa mengira status, ras dan agama demi mencapai matlamat yang diukirkan oleh YAB Perdana Menteri.

PKRM berharap untuk mendapatkan sokongan daripada setiap pihak supaya kita dapat berganding bahu dan bersama-sama memberikan fokus kepada keharmonian rakyat dan memperkasakan lagi segala perkara berkaitan kemasyarakatan dan membina Malaysia yang inklusif serta gemiliang di persada dunia. PKRM juga merupakan Rakan Perpaduan berdaftar di bawah Jabatan Perpaduan Negara & Integrasi Nasional (JPNIN) Jabatan Perdana Menteri yang memberikan penekanan ke atas perpaduan rakyat Malaysia. Selain itu, PKRM juga berdaftar dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat dibawah program Mycorporate Care.

Tujuan PKRM

  • Menjalankan program dan aktiviti ke arah pembentukan sahsiah dan jati diri.
  • Melaksanakan program dan aktiviti yang berkaitan dengan kebajikan kemasyarakatan.
  • Memupuk nilai-nilai murni kepada kanak-kanak dan orang-orang dewasa bagi melahirkan generasi yang berhemah tinggi.
  • Menganjurkan program dan aktiviti kesihatan dengan tujuan melahirkan masyarakat yang sihat.
  • Mengadakan program dan aktiviti yang berunsurkan pendidikan bagi melahirkan generasi yang berkualiti dan dapat menyumbangkan ke arah kemajuan negara.
  • Menjalankan kerja-kerja amal bagi tujuan kebajikan terhadap golongan kurang upaya ini seperti yang terlalu miskin, terabai, teraniaya (abused) dan yang tidak mempunyai pelajaran akademik (buta huruf).
  • Menjalankan aktiviti kebajikan terutamanya dalam membantu individu kurang upaya (OKU), pesakit kronik, sakit tua dan menjalankan kempen motivasi kesedaran terhadap kesejahteraan rakyat.
Learn More

PERSATUAN KESEJAHTERAAN RAKYAT MALAYSIA

[email protected]Email
www.rakyatmalaysia.org.myWebsite
+603-8861 7557Phone Number
+603-8861 7667Fax Number
PPM-005-14-18112013Registration Number
3.11 LEVEL 3 MENARA AMPWALK NORTH BLOCK NO.218 JALAN AMPANG 50450 KUALA LUMPURAddress
Visit Us

 
Every donation goes to Touching Hearts Welfare Society, Kuala Lumpur and Selangor and is exempted from tax under sub-section 44(6) of Income Tax Act 1967. Hati.my does NOT collect donations on behalf of other NGOs. Kindly email [email protected] after your transaction is successfully completed to receive a receipt. The receipt will feature the following fields:
?
?
?
I have read the privacy policy and refund policy statements.
hati