PEMADAM ialah sebuah NGO Pencegahan Salahguna Dadah dengan Misi Masyarakat Malaysia Bebas Dari Ancaman Dadah, Dari Raykat Untuk Rakyat, Hidup Penuh Erti.

PEMADAM adalah singkatan dari PERSATUAN MENGCEGAH DADAH MALAYSIA. Ia adalah satu pertubuhan sukarela yang ditubuhkan untuk menolong mereka yang bermasalah berbankit daripada penggunaan DADAH, untuk memberi tunjuk ajar kepada orang ramai mengenai bahaya-bahaya penggunaan DADAH dan juga untuk mendapat kerjasama orang ramai dalam usaha membasmi DADAH.

PEMADAM:
P = PROAKTIF
E = EFEKTIF
M = MAKLUMAT
A = AMANAH
D = DINAMIK
A = AGAMA
M = MERDEKA
MISI PEMADAM:
NEGARA BEBAS DADAH 2015

Objektif PEMADAM:
Mendidik Masyarakat Menerusi Penyebaran Maklumat, Bekerjasama dengan semua pihak serta memberi khidmat nasihat dalam masalah penyalahgunaan DADAH.

Peranan PEMADAM:
1. Mendidik orang ramai mengenai bahaya penggunaan DADAH melalui program pencegahan, pendidikan dan penerangan.
2. Mengumpul dan menyampaikan pendapat pakar-pakar mengenai penggunaan DADAH dan menganjurkan seminar, majlis dialog, forum dan kursus.
3. Membantu dalam menyediakan perkhidmatan nasihat dan rundingcara.
4. Bekerjasama dengan Jabatan-jabatan kerajaan yang bersangkutan dan lain-lain pertubuhan sukarela dalam usaha mencegah penggunaan DADAH.

Learn More

Persatuan Mencegah Dadah Malaysia (PEMADAM)

[email protected]Email
www.pemadam.org.my/Website
+603-2094 1190Phone Number
+603-2094 3233Fax Number
Established since 1976Year of Establishment
PPM-001-14-20061978Registration Number
8 Jalan Ledang, 50480 Kuala Lumpur Address
Visit Us

 
Every donation goes to Touching Hearts Welfare Society, Kuala Lumpur and Selangor and is exempted from tax under sub-section 44(6) of Income Tax Act 1967. Hati.my does NOT collect donations on behalf of other NGOs. Kindly email [email protected] after your transaction is successfully completed to receive a receipt. The receipt will feature the following fields:
?
?
?
I have read the privacy policy and refund policy statements.
hati