Siapa kami

Persatuan Mencegah Dadah Malaysia (PEMADAM) ialah sebuah pertubuhan bukan kerajaan yang membela nasib dan kebajikan bekas penagih dadah di seluruh Malaysia. Dasar persatuan ini ialah “Dadah Musuh Nombor Satu Negara”.

Perdana Menteri Malaysia adalah Penaung PEMADAM dan beliau yang melantik Yang DiPertua PEMADAM, ketika ini Dato’ Mohd. Johari Bin Baharum, Timbalan Menteri Keselamatan Dalam Negeri.

Pada 17 April 2010, Menteri Pembangunan Masyarakat dan Hal Ehwal Pengguna Sabah Datuk Azizah Mohd Dun yang juga Pengerusi Pemadam Sabah mahu semua lapisan masyarakat membasmi gejala dadah ini habis-habisan. Tugas ini bukan tugas kerajaan, Pemadam, badan bukan kerajaan, polis, Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) semata-mata tetapi semua rakyat tidak kira golongan. Ibu bapa hendaklah sentiasa memantau aktiviti anak-anak serta mengambil tahu dengan siapa mereka berkawan.

Learn More

Persatuan Mencegah Dadah Malaysia (PEMADAM)

[email protected] Email
www.pemadam.org.my/Website
603 2273 9913 Phone Number
603 2094 3233 Fax Number
8 Jalan Ledang, 50480 Kuala Lumpur Address
Visit Us

 
Every donation goes to Touching Hearts Welfare Society, Kuala Lumpur and Selangor and is exempted from tax under sub-section 44(6) of Income Tax Act 1967. Hati.my does NOT collect donations on behalf of other NGOs. Kindly email [email protected] after your transaction is successfully completed to receive a receipt. The receipt will feature the following fields:
?
?
?
I have read the privacy policy and refund policy statements.
hati