NAMA
Pertubuhan ini dikenali sebagai Yayasan Anak Yatim Al-Khair Seremban Negeri Sembilan. Ini termaktub selepas merujuk sebagai ‘Persatuan’
TEMPAT PERNIAGAAN
Tempat perniagaannya yang berdaftar dialamat No.284, Jalan Rahmat 2, Taman Temiang Jaya, 70400 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia atau di mana-mana tempat lain sebagaimana yang ditentukan dari semasa ke semasa akan diputuskan oleh Jawatankuasa. Tempat perniagaan yang berdaftar Persatuan tidak boleh diubah tanpa kelulusan Pendaftar Pertubuhan terlebih dahulu
BENDERA, SIMBOL, LENCANA DAN TANDA KEBESARAN LAINTIADA(Sekiranya Persatuan bercadang untuk mempunyai mana-mana di atas, penerangan dan penjelasan maksudnya perlu dinyatakan. Dibukukan sebagai lampiran simbol yang digunakan)

TUJUAN DAN MATLAMAT PERTUBUHAN

  • Memelihara, mendidik, mengasuh dan memajukan anak-anak yatim dan anak-anak miskin dalam Negeri Sembilan
  • Membina, membeli atau menyewa premis, bangunan atau kompleks bagi menempatkan anak-anak yatim dan anak-anak miskin supaya mereka boleh tinggal bersama-sama seperti adik-beradik di bawah satu bumbung dalam jagaan Pertubuhan ini tertakluk kepada Akta Pusat Jagaan
  • Membiayai dan menguruskan persekolahan anak-anak yatim dan anak-anak miskin bagi mencapai tujuan-tujuan diatas.
  • Memberi hadiah, biasiswa, bantuan kewangan, saguhati dan sumbangan.
  • Pihak Pertubuhan juga mengalu-alukan pada sesiapa yang bermurah hati untuk menghulurkan sebarang sumbangan dan bantuan dari segi kewangan dan barang keperluan anak-anak yatim dan anak-anak miskin ini amatlah dihargai.
  • Pertubuhan ini sentiasa menitikberatkan semua aspek dari segi pembelajaran, akidah, ugama seperti sembahyang, mengaji dan seumpamanya untuk anak-anak yatim dan anak-anak miskin ini.
  • Pertubuhan Anak-anak Yatim Al-Khair ini menempat dua asrama iaitu satu untuk anak-anak lelaki dan satu untuk anak-anak perempuan.
  • Asrama lelaki ditempatkan di alamat No 449, Taman England Garden, Jalan Sikamat, Seremban, N.Sembilan dan asrama perempuan pula bertempat di No 9, Jalan Gedung Lalang 8, Ampangan, Seremban.N.Sembilan.
Learn More

Pertubuhan Anak Yatim Al-Khair Seremban

[email protected]Email
payalkhair.blogspot.comWebsite
+6012-6791847Phone Number
+601113000790Phone Number
PPM-011-05-01041993Registration Number
NO. 449 TAMAN ENGLAND, JALAN SIKAMAT, 70400 Seremban, Negeri SembilanAddress
Visit Us

 
Every donation goes to Touching Hearts Welfare Society, Kuala Lumpur and Selangor and is exempted from tax under sub-section 44(6) of Income Tax Act 1967. Hati.my does NOT collect donations on behalf of other NGOs. UPDATE: Our Tax Exempt status is pending renewal. Expected date after 24 August 2024. With that, all donations received from April 2024 onwards will be issued with our new tax-exempted receipts after 24 August 2024. Kindly email [email protected] after your transaction is successfully completed to receive a receipt. The receipt will feature the following fields:
?
?
?
I have read the privacy policy and refund policy statements. UPDATE: Our Tax Exempt status is pending renewal. Expected date after 24 August 2024. With that, all donations received from April 2024 onwards will be issued with our new tax-exempted receipts after 24 August 2024.
hati