Bermula 2016 “Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Asnaf Iman & Amal” mula beroperasi, penambahbaikan dari segi infrastruktur dan kemudahan sentiasa dilakukan mengikut kutipan sumbangan dan simpanan semasa. Alhamdulillah, kini anak yatim dalam jagaan kami meningkat hampir 100 orang pelajar.

PERBELANJAAN BULANAN KAMI TERTUMPU KEPADA:

SEWAAN TEMPAT TINGGAL
Sepanjang 4 tahun kami beroperasi, kami masih lagi berada dalam status menyewa. Secara bulanannya ada kos sewa yang terpaksa kami tanggung bagi menyediakan tempat tinggal untuk para pelajar.

MAKANAN HARIAN
Bekalan makanan harian dan keperluan asas untuk setiap pelajar masih belum lengkap, di sebabkan kami terpaksa mengutamakan beberapa perkara penting terlebih dahulu untuk dibelanjakan bagi menjamin keselesaan anak yatim yang belajar di sini.

PENDIDIKAN
Tidak lupa antara aspek penting yang kami tekankan adalah dalam sudut Pendidikan, termasuk akedemik dan Pendidikan Agama. Penyediaan bahan pelajaran amat diperlukan agar para pelajar dapat bersaing selari dengan keperluan modal insan.

PENGANGKUTAN
Yang menjadi keutamaaan kami buat masa ini adalah untuk menyediakan kenderaan rasmi untuk pertubuhan bagi bersedia sekiranya ada kecemasan untuk menghantar para pelajar ke hospital atau kerumah.

Learn More

Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim dan Asnaf Iman & Amal

imanamal.comWebsite
+6018 370 2870Phone Number
Established since 2016Year of Establishment
Lot 2411, Lorong 3, Kg Merbau Sempak, 47000 Sg Buloh, SelangorAddress
Visit Us

 
Every donation goes to Touching Hearts Welfare Society, Kuala Lumpur and Selangor and is exempted from tax under sub-section 44(6) of Income Tax Act 1967. Hati.my does NOT collect donations on behalf of other NGOs. Kindly email [email protected] after your transaction is successfully completed to receive a receipt. The receipt will feature the following fields:
?
?
?
I have read the privacy policy and refund policy statements.
hati