Pertubuhan Kebajikan Rumah Orang-Orang Tua (Islam) Titian Abadi (PEKITA) ini telah ditubuhkan dan didaftarkan pada 15 Februari 2012 yang terletak di alamat Lot 319339, Jalan Berlian 8, Rpt Jelapang Baru, 30020 Ipoh Perak. Pertubuhan ini dijayakan oleh En.Haji Ahmad Bin Wan Chik A.M.P.,P.J.K. dan Pn.Zurina Bt Alias serta dibantu oleh 6 orang ahli dibelakangnya.

Tujuan penubuhan pertubuhan ini adalah untuk memberi penjagaan, perlindungan penuh dan rawatan kepada orang-orang tua yang tidak berkemampuan dari segi fizikal dan keewangan , tidak mempunyai tempat tinggal, tidak mempunyai anak yang sanggup memberi nafkah hidup atau kerap kali menjadi punca perselisihan tanggapan dan menjejaskan keharmonian serta kesejahteraan keluarga. Disini kami memberi jaminan kesejahteraan dan kualiti hidup yang sempurna kepada orang-orang tua supaya mereka tidak merasa tersisih dari masyarakat.

Pertubuhan ini mendapat sokongan padu dari Jabatan Kebajikan MasyarakaT (JKM) dan penduduk setempat serta masyarakat sekelilingnya. Pertubuhan ini ingin menjadikan rumah ini sebagai sebuah rumah kekeluargaan tanpa mengira asal usul mereka.

Learn More

Pertubuhan Kebajikan Rumah Orang-Orang Tua (Islam) Titian Abadi

[email protected]Email
rumahtitianabadi.blogspot.comWebsite
+6017-551 9570Phone Number
+6013-4793223Phone Number
Established since 2012Year of Establishment
PPM-004-08-15022012Registration Number
No. 34, Laluan KP 1/6, Taman Kinta Perdana, Lahat 31500, PerakAddress
Visit Us

 
Every donation goes to Touching Hearts Welfare Society, Kuala Lumpur and Selangor and is exempted from tax under sub-section 44(6) of Income Tax Act 1967. Hati.my does NOT collect donations on behalf of other NGOs. Kindly email [email protected] after your transaction is successfully completed to receive a receipt. The receipt will feature the following fields:
?
?
?
I have read the privacy policy and refund policy statements.
hati