Rumah Penyayang Tun Abdul Razak di bina pada tahun 2004 dan mula beroperasi pada awal Januari 2005, Rumah Penyayang ini dibina oleh Yayasan Othman dengan kerjasama Yayasan Rahah di tanah seluas 2.8 hektar di kampong ulu parit jalan rompin lama pekan pahang dengan melibatkan kos pembinaan sebanyak 2.5 juta. Di awal pembukaan , kira-kira 100 anak-anak yatim dan miskin telah mendaftar sebagai penghuni rumah penyayang ini. Anak-anak yatim yang berada di kawasan parlimen pekan sahaja yang layak memohon untuk menduduki rumah penyayang ini..
Rumah penyayang ini siap dibina lengkap dengan Fasaliti asrama Antara fasaliti yang terdapat di rumah penyayang ini adalah asrama aspura dan aspuri, dewan serbaguna, surau, dewan makan, bilik telivisyen, pusat sumber dan padang bola.
Anak-anak yatim yang menjadi warga rumah penyayang ini akan di tanggung semua perbelanjaan mereka dari segi pakaian, makanan dan persekolahan. Mereka boleh menetap disini sehingga habis belajar iaitu tingkatan 5@6 atau SPM @STPM. Purata umur pelajar diantara 8 tahun hingga 19 tahun.

Learn More

Rumah Penyayang Tun Abdul Razak

rumah-penyayang.blogspot.comWebsite
+609-4228050Phone Number
Established since 2004Year of Establishment
C/P JB KK 031/2017Registration Number
Lot 324 Kampung Ulu Parit Jalan Rompin Lama, 26600 Pekan, PahangAddress
Visit Us

 
Every donation goes to Touching Hearts Welfare Society, Kuala Lumpur and Selangor and is exempted from tax under sub-section 44(6) of Income Tax Act 1967. Hati.my does NOT collect donations on behalf of other NGOs. Kindly email [email protected] after your transaction is successfully completed to receive a receipt. The receipt will feature the following fields:
?
?
?
I have read the privacy policy and refund policy statements.
hati