Siapa kami

Yayasan Anak-Anak Yatim Pinggir Taman Tun Dr. Ismail adalah sebuah badan bukan kerajaan (NGO) yang didaftarkan di bawah Akta Syarikat 1965 di mana ianya menyediakan kemudahan asrama bagi anak-anak yatim. Yayasan ini ditubuhkan pada pertengahan tahun 1999 dan sesi pengambilan pertama anak-anak ialah pada September 1999 iaitu seramai 30 orang. Sehingga kini setelah lima tahun beroperasi, asrama yang diberi nama Rumah Ilham ini boleh dimuatkan sehingga 80 orang anak-anak hanya menempatkan 60 orang anak-anak sahaja. Jumlah tersebut dikekalkan mengikut kemampuan kewangan yang sedia ada. Oleh kerana kawasan dan bangunan yang ada agak terhad, asrama ini hanya menempatkan pelajar lelaki sahaja.

Perkhidmatan kami

Yayasan ini bukan sahaja membela nasib anak-anak yatim, tetapi juga memastikan anak-anak ini dididik dan diasuh dengan disiplin meliputi fizikal, mental dan rohani. Yayasan ini berharap agar anak-anak ini cemerlang dalam bidang pendidikan sehingga ke peringkat tertinggi dan pada masa yang sama akhlak dan tingkah laku juga adalah terpuji. Dengan ini mereka boleh menjadi harapan bukan sahaja keluarga bahkan pada agama, bangsa dan negara.

Objektif kami

  • Memberi perlindungan, bimbingan, pendidikan kepada anak-anak yatim.
  • Melahirkan generasi anak-anak yatim yang seimbang antara tuntutan rohani dan jasmani.
  • Menjadikan generasi orang Muslim yang bukan sahaja berilmu dan beramal malah mengimplementasikan kepada masyarakat umum.
  • Menjadikan mereka contoh serta harapan pada keluarga seterusnya agama, bangsa dan negara.

Visi kami

Melahirkan anak-anak yatim yang cemerlang, gemilang dan terbilang dari segala sudut sama ada rohani dan jasmani.

Learn More

Yayasan Anak-Anak Yatim Pinggir Taman Tun Dr Ismail

[email protected]Email
www.anakyatimttdi.com.myWebsite
+603-7725 8592Phone Number
+603-7722 5307; +603-7724 1437Phone Number
+603 7725 6652Fax Number
Established since 1999Year of Establishment
199901009768 (484668-P)Registration Number
No. 2, Jalan 5/71B, Pinggir Taman Tun Dr Ismail, Jalan Damansara, 60000 Kuala Lumpur, MalaysiaAddress
Visit Us

 
Every donation goes to Touching Hearts Welfare Society, Kuala Lumpur and Selangor and is exempted from tax under sub-section 44(6) of Income Tax Act 1967. Hati.my does NOT collect donations on behalf of other NGOs. Kindly email [email protected] after your transaction is successfully completed to receive a receipt. The receipt will feature the following fields:
?
?
?
I have read the privacy policy and refund policy statements.
hati