Yayasan Wanita atau Yayasan Pembangunan Wanita Malaysia adalah satu organisasi bukan kerajaan yang dikemudikan “oleh wanita untuk wanita “. Yayasan Wanita adalah sebuah organisasi bukan bermotif keuntungan yang ditubuhkan sebagai sebuah forum untuk mengartikulasikan isu-isu wanita di Malaysia.

Semenjak penubuhannya, Yayasan ini telah mencapai banyak kejayaan dan kini semakin aktif di dalam mempromosikan aktiviti-aktiviti dan projek-projek yang menyumbang ke arah peningkatan kesejahteraan, imej dan kebajikan wanita di Malaysia. Yayasan Wanita berdedikasi untuk mencapai perubahan senario undang-undang, politik, kemasyarakatan dan ekonomi di dalam masyarakat bagi mencapai matlamat yayasan, yakni untuk membawa wanita untuk lebih berpartisipasi di dalam arus pembangunan, memperoleh dan menjalankan kesemua kebebasan dan kelebihan yang diperoleh dan bertanggungjawab untuk sama-sama bekerja sama dengan setiap pihak.

Yayasan Wanita

Shamsiah bte. Hj. Abd. Kadir ( Executive Secretary)Contact Person
[email protected]Email
+603 264 4888Phone Number
+603 263 7866Fax Number
Suite 16.1, 16th Floor, Menara Tan & Tan, #207, Jln. Tun Razak, 50400 KL, MalaysiaAddress
Visit Us

 
Every donation goes to Touching Hearts Welfare Society, Kuala Lumpur and Selangor and is exempted from tax under sub-section 44(6) of Income Tax Act 1967. For those donating to Project PPEs for East Malaysia Hospitals, kindly mentioned 'PPE' in the 'cause of donation' column below. Kindly email [email protected] after your transaction is successfully completed to receive a receipt. The receipt will feature the following fields:
?
?
?
I have read the privacy policy and refund policy statements.
hati